چگونه الگوریتم Freshness نتایج جستجو را زیر و رو کرد؟

freshness-algorithm

الگوریتم Freshness یکی از الگوریتم های مهم گوگل است که بعد از شروع به کارش باعث شد صفحه نتایج گوگل زیر و رو شود و تنها سایت هایی در صدر قرار بگیرند که محتواهای خوب و بروزی دارند.

پس از اینکه این الگوریتم توسط گوگل معرفی شد صاحبان وب سایت های بزرگ و معتبر به تکاپو افتادند که طبق اصول این الگوریتم تولید محتوا کنند تا بتوانند جایگاه خود را در صفحه نتایج حفظ کنند. با وجود این الگوریتم، ماهیت جستجوها چنان تغییر کرده بود که آنان ناچار شدند بهینه سازی سایتشان را جدی بگیرند تا گوگل را راضی کنند رتبه بهتری به آنها بدهد.

freshness  به چه معناست؟

نام freshness (فرشنس) از محتوای اطلاعیه گوگل گرفته شده که در وبلاگ رسمی اش برای معرفی این الگوریتم منتشر کرده بود. در این اطلاعیه آمده بود که:

“Giving you fresher, more recent search results”

“به شما نتایج جستجوی تازه‌تر و جدیدتری می‌دهد”

کارشناسان با الهام از اطلاعاتی که گوگل برای معرفی این الگوریتم ارائه داد نام آن را freshness به معنای “نتایج تازه” یا “تازه ترین نتایج” گذاشتند.

 

محتوای تازه چگونه محتوایی است؟

واقعیت این است که تاثیر زمان بر روی موضوعات مختلف متفاوت است. برخی موضوعات نسبت به زمان حساس‌اند یعنی با گذشت زمان دچار تغییر و تحول اساسی می شوند اما برای برخی دیگر زمان چندان اهمیت ندارد. بعضی دیگر از موضوعات نیز فقط در برخی اوقات مهم می‌شوند.

به طور کلی محتواها از نظر تاثیر زمان به چهار دسته تقسیم می‌شود:

  1. موضوعات ترند روز: که در یک زمان خاص پرطرفدار می شوند و کاربر در هنگام سرچ به دنبال جدیدترین خبر در مورد آن است مانند کلیدواژه‌های مرتبط با کروناپس از شیوع این بیماری.
  2. رویدادهای تکرارشونده: مثل انتخابات ریاست جمهوری، مسابقات المپیک، جام جهانی و… .
  3. موضوعاتی که به طور مداوم به روز می شوند: مانند جدیدترین آهنگ یا بهترین فیلم جشنواره. گوگل به طور مداوم این واژه ها را به روز می کند و همیشه آخرین نمونه ها را به کاربر نشان می دهد.
  4. محتوای همیشه سبز: محتوایی که نیازمند به روز رسانی مکرر نیست. گوگل نیز برای این نوع محتوا رتبه تازگی در نظر نمی‌گیرد زیرا در طول زمان چندان تغییر نمی کند. مثل برخی محتواهای آموزشی، دستور تهیه غذاها و… .

 

چگونه الگوریتم freshness محتواهای تازه تر را در اختیار ما می گذارد؟

شاید بپرسید که گوگل از کجا می فهمد که من چه محتوایی را با چه میزان تازگی نیاز دارم؟ پاسخ ساده است. گوگل یک هوش مصنوعی پیشرفته است و این الگوریتم هم یک مدل ریاضی است و به گونه ای طراحی شده که بتواند تمام عبارت های جستجو و کلیدواژه ها را آنالیز کند. بر اساس همین آنالیز تشخیص می دهد، عبارتی را که شما سرچ کرده اید تا چه اندازه به نتایج جدید احتیاج دارد.

گوگل عبارت هایی را که به محتوای جدید و بروز احتیاج دارند  “عبارات نیازمند تازگی” یا Query Deserves Freshness (QDF) می نامد.

الگوریتم تازگی محتوا,محتوای تازه,محتوای همیشه سبز

گوگل برای رسیدن به این عبارات از دو منبع کمک می گیرد:

  • شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌های خبری: وقتی ناگهان پست‌های زیادی درباره یک موضوع در شبکه‌های اجتماعی منتشر شوند یا مقالات و خبرهای زیادی در مورد آن نوشته شود گوگل می فهمد که این یک اتفاق تازه است.
  • محتوای سرچ کاربران در گوگل: وقتی در یک برهه زمانی سرچ یک موضوع ناگهان زیاد می شود نشان می دهد که توجه مردم به آن کلیدواژه جلب شده و این موضوع یک ترند است. اگر گوگل تشخیص داد که این کلیدواژه به اطلاعات جدید نیاز دارد به سراغ سایت‌های مختلف می رود تا ببیند جدیدترین اطلاعات مربوط به کدام سایت است و همان را در رتبه های بالاتر نتایج قرار خواهد داد.
جعبه نکته
البته این را هم بدانید که در این میان گوگل برخی سایت ها را در اولویت قرار می دهد مثل: سایت های خبری، وب سایت برند های معروف که نرخ کلیک بیشتری دارند و سایت هایی که به طور منظم محتوای با ارزش تولید می کنند. پس اگر می خواهید در این رقابت پیروز میدان باشید باید به سراغ تولید محتوای جدید و منظم باشید.

نکته جالب توجه اینجاست که گوگل به‌ خوبی می فهمد که در کدام موضوعات و کسب‌ و کارها باید به دنبال محتوای جدید باشد و در کدام موضوعات، روی ویژگی های دیگر تمرکز کند. مثلا وقتی شما عبارت “انتخابات ریاست جمهوری” را سرچ می کنید نیاز دارید که اطلاعاتی راجع به آخرین انتخابات ریاست جمهوری در ایران را بدانید نه انتخابات ۳ یا ۴ دوره قبل! در نتیجه گوگل در میان جستجوها به دنبال سایتی خواهد رفت که جدیدترین اطلاعات را داشته باشد.

الگوریتم تازگی محتوا,محتوای تازه,محتوای همیشه سبز

چگونه محتوای سایت خود را برای الگوریتم Freshness سئو کنیم؟

هر چند که الگوریتم Freshness (فرشنس) اولویت خود را بر روی محتواهای تازه قرار می دهد اما به این معنا نیست که از محتواهای ارزشمند و مفید غافل بماند. الگوریتم های گوگل بسیار پیچیده عمل می کنند. به این معنا که محتوای شما را با توجه به موضوع و رعایت اصول کلی بهینه سازی، آنالیز می کنند و سپس آنها را رتبه بندی می نمایند. پس اگر شما هم به دنبال کسب جایگاه بهتری در نتایج گوگل هستید پیشنهاد می کنم اصول زیر را رعایت کنید:

  • به طور منظم محتوا تولید کنید.

اگر می خواهید الگوریتم فرشنس شما را ببیند به دنبال تولید محتوای منظم باشید. اگر به طور منظم هر روز یک محتوا تولید کنید بهتر از این است که یک روز ۵ محتوا تولید کنید و تا چند روز محتوایی نداشته باشید. زمانی که شما به طور منظم محتوا منتشر می کنید بعد از مدتی گوگل این نظم را متوجه می شود و دقیقا در همان زمان خزنده های خود را به سراغ شما می فرستد و اینگونه سرعت ایندکس شدن محتوای شما بالا می رود.

  • برای تولید محتوا موضوعات داغ اجتماعی را انتخاب کنید.

فرقی نمی کند در کدام حوزه فعالیت می کنید. در هر زمینه ای که باشید موضوعات و بحث های جدیدی وجود دارد که مردم به دنبال آنها هستند. همین موضوعات را دنبال کنید و در مورد آنها محتوا تولید کنید. پس نیازهای روز را شناسایی کنید و از این طریق کاربران را به سمت خود بکشانید.

  • محتواهای خود را به طور منظم بروزرسانی کنید.

مهمترین نکته برای بهبود رتبه شما به‌روزرسانی محتوا است. شما باید محتوایی را ارائه دهید که به درد کاربر بخورد و به نیاز او پاسخ دهد. هیچ کس تمایلی به خواندن محتواهای تاریخ گذشته و پوسیده ندارد. پس محتواهایتان را به روز نگه دارید. مثلا اگر محتوایی داشته باشید که در آن آماری را ارائه کرده اید بعد از مدتی به سراغ آن بروید و این آمار را به روز کنید. گاهی لازم است عبارات کلیدی جدیدی را جایگزین کلید واژه های قدیمی کنید.

البته توجه داشته باشید که منظور از به روز رسانی فقط اضافه کردن یک پاراگراف یا عکس نیست بلکه اضافه کردن اطلاعات و محتواهایی بیش از مطالب قبلی است.

مثلا اگر شما مقاله ای در مورد انواع گوشی های سامسونگ نوشته اید باید در بروزرسانی های خود جدیدترین مدل های گوشی را معرفی کنید. زیرا کاربران عموماّ به دنبال اطلاعاتی از آخرین مدل ها هستند.

  • در انتشار محتوای جدید از رقبا پیشی بگیرید.

اگر می خواهید محتوای شما رتبه‌ بالای گوگل را تصاحب کند باید سرعت عمل داشته باشید. خصوصا اگر محتوای شما خبری باشد.

  • محتوای خود را در شبکه های اجتماعی منتشر کنید.

شبکه‌های اجتماعی پایگاه های قدرتمندی هستند که می توانند روی رتبه سایت شما تاثیر خوبی داشته باشند.

ممکن است شما یک سایت تازه تاسیس داشته باشید و محتوای دست اول و با کیفیتی را منتشر کنید اما از آنجا که محتوای شما دیرتر از یک سایت معروف و قدیمی تر ایندکس می شود، یکی از همین سایتها محتوای شما را کپی می کند و به نام خود منتشر می کند و به دلیل سرعت بالای ایندکس شدن، گوگل این سایت را صاحب اصلی محتوا می شناسد.

برای اینکه جلوی این اقدام را بگیرید محتوای خود را علاوه بر وب سایت خود، در شبکه‌های اجتماعی مخصوصا توییتر منتشر کنید و از آن‌ها لینک بگیرید تا گوگل شما را به عنوان ناشر محتوا شناسایی کند.

الگوریتم تازگی محتوا,محتوای تازه,محتوای همیشه سبز

  • به دنبال بک لینک های معتبر بروید.

به بک لینک های قدیمی اکتفا نکنید. به سراغ گرفتن لینک از سایتهای دیگر بروید. برای اینکه توجه الگوریتمFreshness  را به خود جلب کنید محتواهای تازه تولید کنید و به محتواهای جدید سایت های معتبر لینک دهید. این کار رتبه محتوای جدید شما را افزایش می دهد.

 

  • محتوایی همیشه سبز تولید کنید.

همانطور که قبلا گفته شد محتوای همیشه سبز محتوایی است که گذشت زمان چندان روی آن تاثیری ندارد و نیازی نیست دائما آن را بروز رسانی کنید. مثلا اگر محتوای جامع و کاملی در مورد “آموزش اصول تولید محتوا” بنویسید تا مدتها می تواند جوابگوی نیاز کاربران باشد. عموما این محتواها آموزشی هستند و اگر به صورت هدفمند تولید شوند تا مدتها ترافیک زیادی را به سمت سایت شما می آورند. گوگل تازه ماندن این محتوا را بر اساس نرخ کلیک و زمان ماندگاری کاربر در صفحه می سنجد و بر همین اساس نیز به شما رتبه می دهد. البته توجه داشته باشید که برای عملکرد بهتر سایت باید بتوانید بین محتوای جدید و محتوای همیشه سبز تعادل ایجاد کنید تا طیف بیشتری از کاربران را به سمت خود جذب کنید.

 

  • از محتواهای غیر متنی غافل نشوید.

منظور از محتوا، همیشه محتوای متنی نیست. امروزه بسیاری از مخاطبان به دنبال محتواهای بصری مانند ویدیو، عکس و واقعیت مجازی هستند. استفاده از این محتواها شما را بیشتر در دید مخاطب قرار می دهد و آنان را بیشتر به سمت شما جذب می کند.

 

جمع بندی این آموزش سئو

الگوریتم Freshness زمانی به وجود آمد که کاربران در میان انبوهی از محتواهای قدیمی و تاریخ گذشته سردرگم می شدند تا بتوانند تازه ترین نتایج را پیدا کنند. با روی کار آمدن Freshness، محتواهای قدیمی تر جای خود را به محتواهای جدیدتر دادند. گوگل همیشه به دنبال رضایت و خواسته کاربر است. در نتیجه اگر شما هم به عنوان یک وبمستر بتوانید به اصول موردنظر این الگوریتم به خوبی عمل کنید قطعا یک قدم نسبت به رقبای خود در سئو جلوترید.

 

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید