آموزش ویراستاری مقاله و یا یک محتوا

ویراستاری محتوا

ویراستاری محتوا و همچنین استفاده از علائم نگارشی باعث افزایش خوانایی متن و همچنین به روان تر شدن محتوای شما کمک می کند. همچنین مانع از بروز خطاهای دستوری و ویرایشی می گردد.

هر شخصی برای خودش در هنگام نوشتن یک متن، دارای سبک و سیاق خاص خودش می باشد و آن هم بر اساس روحیات، اطلاعات و سلیقه، متفاوت است. البته هر فردی که قدم در راه تولید محتوا و یا بازاریابی محتوا می گذارد باید با ویراستاری محتوایی آشنا باشد.

استفاده از این قواعد همانطور که خودتان نیز می دانید علاوه بر افزایش خوانایی مقاله تان، باعث افزایش نرخ CTR تان هم می گردد که در نهایت منجر به افزایش رتبه و جایگاه تان در نزد گوگل می گردد. همه موارد مانند یک زنجیره به یکدیگر متصل می باشند.

با وبین سئو همراه باشید تا با علائم و اصول ویراستاری آشنا شوید و پس از آن مقالاتی با خوانایی خیلی خوب تولید کنید.

راهنمای ویرایش و علائم نگارش محتوایی

راهنمای ویرایش متن و علائم آن مانند علائم راهنمایی و رانندگی هستند که با به کاربردنشان در تولید و تدوین محتوا، به کاربر در نحوه خواندن و دریافت مفهوم مطلب کمک می کنند. از مهمترین این ها می توان به نقطه، پرانتز، ویرگول و… اشاره نمود.

۱- فاصله گذاری

  • فاصله گذاری در نشانه ها به این معنی است که بعد از  علایم  . ، ؛ ! … : ؟ باید یک فاصله کامل با کلمه بعدی داشته باشند و همچنین به کلمه قبل خود می چسبند.
  • درانتهای هر جمله باید نقطه و بعد از نقطه باید فاصله باشد و بعد از آن می توان جمله بعدی را شروع کرد.
  • {} () «» که به آنها علائم و یا نشانه های دربرگیر نیز می گویند با کلمه ای که درون آن ها قرار دارد، بی فاصله و با کلمه بیرون خود یک فاصله کامل دارند.
جعبه مثال
  مثال ۱: این موبایل، طراحی خیلی خوبی دارد.

مثال ۲: شرکت «گوگل» از تغییرات جدیدش بر روی هسته خود خبر داد. این تغییرات بر روی الگوریتم های بهینه سازی و نحوه رنک گیری سایت ها تاثیر می گذارد.

مثال ۳: گوشی موبایل «Poco X3 NFC» محصولی جدید از شرکت «شیانومی» است.

۲- فاصله گذاری بین حروف

  • به منظور جدا کردن حروف چسبان کلمه ای، از نیم فاصله استفاده می شود.
جعبه نکته
اما در گوگل کاراکتر نیم فاصله تعریف نشده است پس همان فاصله کامل را بگذارید. هر جا نیم فاصله باید گذاشته شود؛ شما همان فاصله کامل را بگذارید.

۳- رعایت فاصله گذاری در اعداد

  • در ترکیب عدد و کلمه، فاصله کامل گذاشته می شود. مانند: چهارده هزار تومان، ۱۰۰ دلار، پلاک ۷۸، سی سال، ۱۰ کیلوگرم، ۲۰۰ سانتی متر و سایر موارد.

۴- نوشتن عدد

  • اعداد یک حرفی (یک تکه) با حرف نوشته می شوند. مانند: چهار، سی، چهل
  • اعداد چند حرفی (چند تکه) با عدد نوشته می شوند. مانند: ۳۴، ۱۲۸
  • اعداد ترتیبی با حرف نوشته می شوند. مانند: بیست و یکم
  • زمانی که عدد در ابتدای جمله باشد، با حرف می نویسند. به طور مثال: یک میلیون و پنجاه و دو هزار داوطلب در کنکور سراسری شرکت نموده اند.
  •  برای نوشتن درصد همیشه از عدد استفاده می شود. مثال: ۲۰ درصد، ۱۰۰ درصد

۵- ویرگول:

  • ویرگول بین دو جمله شرط و مشروط قرار می گیرد
  • در صورتی که کلمات «یعنی» «ازجمله» «مانند» در وسط جمله باشند، قبل از آنها باید ویرگول بگذاریم و بعد از آن ها هیچ نشانه دیگری نگذاریم.
جعبه مثال
مثال ۱: اگر می خواهید که یک تولیدکننده محتوا قوی بشوید، باید در دوره آموزش تولید محتوا شرکت کنید.

مثال ۲: استفاده از اصول آموزش سئو، یعنی بدست آوردن رتبه عالی در گوگل.

در تصویر زیر، علایم نگارشی توضیح داده شده است.

آموزش ویراستاری مقاله,اصول ویراستاری,انواع ویرایش

در پایان باید بگوییم که این موارد نکات اصلی در آموزش ویراستاری مقاله است. در صورتی اطلاعات بیشتری را در این زمینه می خواهید؛ می توانید با یک جستجوی ساده همه علایم نگارشی را ببینید.

حرف دل کاربران (1)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید

  • مهتا
    1 سال پیش

    عالی بود