ریدایرکت ۳۰۲ چیست؟

ریدایرکت 302

ریدایرکت ۳۰۲ زمانی استفاده می شود که  شما به عنوان مدیر یک سایت بخواهید دامنه وب‌سایت یا آدرس یکی از صفحات خود را تغییر دهید. یا بخواهید نرم افزار سایت خود را از جوملا به وردپرس منتقل کنید.

شاید در این شرایط اولین چیزی که به ذهنتان می آید این است که چه اتفاقی برای رتبه سایت یا صفحه مورد نظرم در نتایج جستجو می افتد؟ تکلیف بک لینک هایی که به سایت یا صفحه موردنظر زده ام چه می شود؟ در این شرایط گوگل نه تنها تمام آن لینک ها را حذف می کند، بلکه به این دلیل که کاربران نتوانسته اند سایت یا آن صفحه را پیدا کنند، شما را جریمه هم خواهد کرد.

در میان همه این چه کنم چه کنم ها سئو به کمک شما می آید و با فرایند ریدایرکت کار این جابجایی را ساده تر می کند. با استفاده از redirect 302 شما می توانید هم گوگل را از نحوه این تغییرات مطلع کنید و هم کاربران خود را به سادگی به آدرس جدید هدایت کنید.

ریدایرکت چیست؟

در اصطلاح سئو، ریدایرکت تغییر مسیر از یک آدرس اینترنتی به یک آدرس جدید است. وقتی آدرسی را ریدایرکت می کنیم در واقع کاربران و موتور جستجو را به صورت خودکار به یک URL جدید منتقل می کنیم.

ریدایرکت چه زمانی استفاده می شود؟

اگر صاحب وب سایتی هستید یکی از وظایف شما تغییر مسیر دادن آدرس ها یا ریدایرکت در مواقع لزوم  است. دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است بخواهید از یک تغییر مسیر استفاده کنید. مثلا:

  • می خواهید یک صفحه یا پست را حذف کنید.
  • سایت خود را به یک دامنه جدید منتقل کنید.
  • Permalinks را در وردپرس فعال کنید.
  • چند وب سایت دارید و می خواهید آنها را در هم ادغام کنید.
  • قصد دارید CMS خود را تغییر دهید.
  • به دلایلی می خواهید تغییراتی در ساختار آدرس خود را ایجاد کنید.
  • آدرس تمام صفحات وب سایت یا برخی از آنها را تغییر دهیم.
  • در سایت خود برای یک محتوای یکسان، دو یا چند آدرس متفاوت دارید و می خواهید برای جلوگیری از جریمه گوگل به خاطر Duplicate Content تمام آدرس‌ها را بر روی یک آدرس اصلی انتقال دهید.

هدف ما از انتقال صفحات هر چه که باشد، ریدایرکت همیشه به یک صورت انجام می شود. مساله مهم صفحاتی هستند که آدرسشان تغییر می کند.

جعبه نکته
وقتی دامنه وب سایت را تغییر می دهیم، آدرس تمام صفحات سایت هم تغییر می کند. در این حالت می توان با یک کد دستوری تمام صفحات را به آدرس جدید منتقل کرد.

اما وقتی بخواهیم آدرس بعضی از صفحات را تغییر دهیم باید برای هر کدام یک دستور مجزا تعریف کنیم.

ریدایرکت 302 چیست؟

 

ریدایرکت ۳۰۲ و تفاوت آن با ریدایرکت ۳۰۱

ریدایرکت ها انواع مختلفی دارند و با اینکه عملکردشان مشابه است اما در طول مدت زمانی که آدرسی را منتقل می کنند با هم متفاوتند. از بین آنها، ریدایرکت ۳۰۱ و ۳۰۲ کاربرد بیشتری دارند.

ریدایرکت ۳۰۱ زمانی انجام می شود که بخواهیم صفحات را برای همیشه منتقل کنیم اما ریدایرکت ۳۰۲ یک انتقال موقت است.

فرض کنید شما یک وب سایت تجاری دارید که با یک مشکل فنی مواجه شده. به همین دلیل لازم است که یکی از صفحات پربازدید سایت خود را برای مدت کوتاهی از دسترس خارج کنید یا آدرس آن را موقتا تغییر دهید تا مشکل فنی سایت حل شود.

از آنجا که نمی خواهید با استفاده از ریدایرکت ۳۰۱، آدرس این صفحه، ترافیک و رتبه آن را به طور کامل منتقل کنید، تنها آن را از دسترس خارج می کنید بدون اینکه آن را به صفحه دیگری ریدارکت کنید.

فکر می کنید چه اتفاقی می افتد؟

کاربران زیادی پس از ورود به این صفحه با ارور ۴۰۴ به معنای حذف شدن صفحه مواجه می شوند اتفاق دیگری که می افتد این است که تمام ارزش و اعتبار آن صفحه از بین خواهد رفت و از همه بدتر اینکه گوگل بعد از مدتی آن را کاملا از حافظه نتایج جستجو حذف خواهد کرد.

و نه تنها تمام تلاش و سرمایه شما که صرف اعتبار و رتبه آن صفحه کردید از بین خواهد رفت، تمام سودی که از این صفحه عایدتان می شد را هم از دست خواهید داد.

حالا راه حل چیست؟

با کمک ریدایرکت ۳۰۲ علاوه بر اینکه از خطای ۴۰۴ جلوگیری می کنید به گوگل می فهمانید که این صفحه را من به طور موقت منتقل کرده ام و در آینده یا دوباره به آدرس قبلی اش باز می گردانم یا کاملا به یک آدرس جدید دیگر منتقل می کنم.

با این کار گوگل رتبه و ورودی های این صفحه را به قوت خود باقی می گذارد و آدرس موقت را هم ایندکس نمی کند.

 

نکته مهم در استفاده از ریدایرکت ۳۰۲

جعبه نکته
1- حواستان باشد که اگر آدرسی را برای مدت زمان طولانی در ریدایرکت ۳۰۲ نگه دارید گوگل با آن مانند ریدایرکت ۳۰۱ برخورد خواهد کرد و آن را کاملا انتقال و آدرس قبلی را حذف خواهد کرد.

۲- توجه داشته باشید که شناسایی ریدایرکت یک صفحه به صفحه دیگر توسط موتورهای جستجو زمان بر است. خصوصا اگر وب سایت شما تازه کار باشد یا به دلیل فعالیت کمی که دارید خزنده های گوکل دیر به دیر به آن سر می زنند.

 

تاثیر ریدایرکت بر سئوی سایت

ریدایرکت می تواند به عنوان یکی از روش های بهبود سئوی سایت به حساب آید. در این راهکار ما ارزش و اعتبار صفحات را حفظ می کنیم زیرا کاربران و گوگل را از یک آدرس به یک آدرس جدید هدایت می کنیم.

ریدایرکت ۳۰۲ در زمانی که سایت شما با یک اشکال فنی روبرو می شود به کمک شما می آید و با انتقال موقت یک آدرس هم از بروز خطای ۴۰۴ جلوگیری می کند و هم ارزش و رتبه صفحه را حفظ می کند. اما بهتر است از این شیوه به‌طور محدود و تنها در شرایط اضطراری استفاده کنید.

اگر در استفاده از این روش برای سایت خود تردید دارید حتما از یک مشاور سئو در این زمینه کمک بگیرید.

زیرا هرچند این ریدایرکت یک قانون استاندارد جهانی برای انتقال موقت URL در دنیای وب است اما گوگل تنها پردازنده اطلاعات در دنیای مجازی نیست. یعنی ممکن است موتورهای جستجوی دیگری غیر از گوگل یا شبکه های اجتماعی دیگر مانند فیسبوک و توئیتر به شکل متفاوتی با آن برخورد کنند.

ریدایرکت 302 چیست؟

 

جمع بندی

ریدایرکت ۳۰۲ نوعی انتقال موقت یک آدرس به آدرسی دیگر است. در این انتقال ما به گوگل اعلام می کنیم که صفحه مورد نظر بصورت موقت از دسترس خارج شده یا منتقل شده است با این کار ارزش و اعتبار آدرس اول حفظ خواهد شد و آدرس جدید نیز به صورت موقت شناخته می شود.

اگر بدون اعمال این ریدایرکت صفحه ای را از دسترس خارج کنید و بخواهید بعد از حل این مشکل صفحه را دوباره فعال کنید خواهید دید که دیگر از رتبه و اعتبار قبلی آن اثری نخواهد بود

اما با استفاده از ریدایرکت ۳۰۲  می‌توانید در عین حال که مشکل فنی صفحه را برطرف می کنید ارزش صفحات خود را هم حفظ نمایید. اما با این حال در استفاده از این روش احتیاط کنید تا به سئوی سایت تان لطمه ای وارد نشود.

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید