پارامترهای URL سایت و معرفی آن ها

پارامترهای URL

پارامترهای URL سایت و نوشتن آدرس سایت بر اساس آموزش سئو و بهینه سازی، از موارد مهم می باشد که در رتبه و رنک گیری تاثیر قابل توجه ای را می گذارند. یکی از مهمترین این قواعد، استفاده از پارامترها در URL می باشد. شما باید بدانید که چه کاراکتری را می توان در آدرس قرار داد و چه چیزی ممنوع است و یا گذاشتن خطرناک می باشد.

این موضوع به این خاطر بسیار حیاتی است که ممکن است یک خطای کوچک تاثیر منفی بر روی سئو سایت بگذارد. اهمیت URL سایت از این رو اینقدر مهم است که مسیر نفوذ و راه یابی ربات های گوگل به سایت می باشد و باید پر از نشانه و علامت راهنمایی باشد.

در این مقاله می خواهیم با نحوه نوشتن آدرس سایت به صورت اصولی و آشنا شویم و علامت های خاص را بشناسیم.

در یک آدرس علائم و کاراکترهای مختلفی وجود دارد که هر کدام یک وظیفه ای دارند. بعد از علامت سوال (؟) یک سری پارامتر قرار می گیرد که به آنها URL Parameters گفته می شود.

ساختار URL: پارامترهای آدرس شامل یک علامت مساوی (=) می باشد و بخش های آن توسط کاراکتر (&) جدا می شوند. شروع پارامترها بعد از علامت سوال می باشد.

Parametersچیست,Params چیست,پارامترهای URL

پارامترهای آدرس چه کاربردی دارند؟

در این قسمت به معرفی برخی از موارد استفاده parameters می پردازیم.

  • Pagination: از این قسمت به منظور بخش بندی و صفحه بندی سایت استفاده می شود. Page=10
  • Translates: به منظور نمایش محتوای صفحه به زبان دیگر می باشد. Lang=fr , Lang=en
  • Specifies: می توانیم مجموعه ای محتواها را تعیین کنیم. store=men
  • Narrows: با استفاده از این پارامتر می توانیم محتوا را فیلتر کنیم و بخشی را نمایش بدهیم. مثلا در نمایش محصولات بر اساس رنگ، سایز و سایر موارد. Size=Large
  • Sort: به منظور مرتب سازی بر اساس حروف الفبا، تاریخ، جدید به قدیم و مواردی مانند این، به کارمی رود. Sort=Time
جعبه نکته
نکته مهم، فراموش نکنید؛ زمانی که سایت شما دارای صفحات با آدرس های مختلف می باشد اما محتواهای یکسانی دارند؛ باید در اینجا از پارامترها استفاده کنید تا به ربات های موتورهای جستجو بگویید که چگونه صفحات تان را که هر کدام دارای یک url جداگانه هستند را، به صورت کامل بخواند.

برای مشاهده لیست پارامترهای سایت تان و همچنین مشخص کردن اینکه گوگل توانایی خواندن آن ها را داشته است؛ به بخش URL Parameters در سرچ کنسول مراجعه کنید. در این قسمت می توانید، برخی را ویرایش و یا مورد جدیدی را اضافه کنید.

حتی می توانید آن مواردی را که هنوز برای گوگل ناشناس می باشند را، به صورت دستی Manual مشخص کنید.

نکته مهم این می باشد که اگر برای سوال Parameters چیست هیچ موردی را تعریف کنید؛ الگوریتم های گوگل به صورت کاملا هوشمند و بر اساس قابلیت هوش مصنوعی، پارامترهایی را برای آدرس (index کردن یا نکردن آنها) مشخص می کنند.

Parametersچیست,Params چیست,پارامترهای URL

پارامترها چگونه بر روی سئو تاثیر می گذارند؟

این بخش را با یک مطلب که از سمت گوگل برای مدیران سایت ارسال شده است شروع می کنیم (این بیانه در بخش هشدارهای سئو سایت می باشد): پارامترهای آدرس سایت (URL) برای سایت شما مضر می باشد و باید آن ها را به صورت کاملا بهینه و درست استفاده و مدیریت کنید.

استفاده نادرست از این کاراکترها تاثیر خوبی بر روی سئو ندارد

متدهای گوگل ساختار ساده URL را می پسندند و آن را پیشنهاد می کنند. مهمترین دلیل برای به کاربردن آدرس سایت کاملا ساده این می باشد که؛ ربات های Google با دیدن و مشاهده مقادیر زیادی Params دچار سردرگمی می شوند و نمی توانند به درستی کرال کنند؛ در نهایت منجر به تولید آدرس های زیادی برای یک محتوای یکسان می گردد.

دسته بندی یو آر ال صفحه را می توانید بر اساس عنوا، موضوع، دسته بندی، زمان و سایر موارد دیگر انجام بدهید.

یکی دیگر از مشکلاتی که استقاده زیاد از پارامترها به وجود می آورند این است که؛ اختلال در روند index شدن پیج یا سایت شما به وجود می آید و از crawl budget شما کاسته می شود. راه حل، استفاده از آدرس های ثابت و با ساختار یکسان و ساده می باشد و همانطور که گفتیم google robots به راحتی سایت را پیدا کرده و آن را کرال می کنند.

فراموش نکنید که بیش از ۱۰۰ کاراکتر را برای آدرس استفاده نکنید که اصلا بهینه نمی باشد و از سئو سایت تان کاسته می شود.

مطمئن هستیم که بعد از خواندن این مقاله با ارزش واقعی یک آدرس صفحه آشنا شده اید و می دانید که هر چقدر زمان برای نوشتن آن به خرج بدهید چقدر می تواند در رتبه و رنک شما تاثیر بگذارد.

حرف دل کاربران (4)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید

  • صادقیان
    14 ساعت پیش

    سلام داخل سایت من تعداد صفحات با پارامتر علامت سوال (؟) خیلی زیاده ، این مشکلی ایجاد نمیکنه . اگر ایجاد مینه چجوری باید اونم رو برطرف کنم پ.ن: سایت وردپرسی هست

    • محمد نصیری
      4 ساعت پیش

      درود وقت بخیر
      اگر پارامترها به صورت غیرهدفمند ایندکس شدن باید از ایندکس شدن پارامترها جلوگیری کنید.

  • غلامی
    11 ماه پیش

    سلام با صفحات پارامتردار که در گوگل ایندکس شده اند چکار کنیم؟ فروشگاه نوایندکس کردم اما همچنان صفحات پارامتردار مرتبط با فروشگاه در نتایج گوگل هست؟ ریموال کنم؟

    • محمد نصیری
      11 ماه پیش

      درود وقت بخیر
      بله ریموال کنید اگر برای کار صفحات مهمی نیستند منظور از مهم بودن میزان هدفمند بودن برای هدف هایی که جستجو میشه هست و می تونید با کدی در robots.txt جلوی ایندکس شدن پارامترها را ببندید.

      Disallow: /*?