فوت وفن استفاده از برچسب یا tag در سئو

تگ گذاری در وردپرس

برچسب یا tag  نوعی طبقه بندی و نظم دادن به نوشته ها و صفحات شماست به طوری که هم کاربران بتوانند راحت تر آنها را پیدا کنند و هم موتورهای جستجو به سرعت آنها را ایندکس کنند. این فرایند بهترین شکل برای سئو و بهینه سازی سایت شماست. اما در ابتدا باید ببینیم تگ چیست؟ چه کاربردی برای سایت ما دارد و چه تاثیری روی سئوی سایت ما دارد؟ مهم ترین سوالات بخش آموزش سئو سایت که در ادامه به همه این سوالات پاسخ خواهیم داد.

برچسب یا تگ چیست؟

فرقی نمی کند سایت شما در چه زمینه ای است. قطعا برای آنکه کاربران بهتر به محصولات، مقالات و محتواهای شما دسترسی داشته باشند، آنها را دسته بندی می کنید. در واقع دسته ها موضوعات اصلی سایت شما هستند که تمام محتواها و محصولات شما در آنها جای دارند.

اما گاهی محتواها یا محصولاتی داریم که شباهت ها یا ویژگی های مشترکی دارند که در دسته بندی های ما مشخص نشده اند. از طرفی این شباهت ها محدود هستند به گونه ای که نمی توانیم یک دسته را به آنها اختصاص دهیم. در اینجاست که tag به کمک ما می آید.

برای برچسب گذاری کافی است برای موضوع یا ویژگی مورد نظرمان یک برچسب تعریف کنیم و آن را روی تمام محتواهای مرتبط بچسبانیم. با ایجاد هر برچسب یک صفحه در سایت شما ایجاد می شود که می توانید محتواهای دارای ویژگی مشترک را در آن قرار دهید. با این کار دسترسی به محتواهای مرتبط در سایت شما راحت تر خواهد بود.

جعبه نکته
در شبکه های اجتماعی در مقابل مفهوم برچسب از واژه هشتگ استفاده می شود.

برچسب و دسته چه تفاوتی با هم دارند؟

برچسب ها هم مانند دسته ها کار طبقه بندی محتواها و دسترسی بهتر کاربران به مطالب سایت را بر عهده دارند اما نسبت به دسته ها اهمیت کمتری دارند. استفاده از هردوی آنها می تواند به خوبی کاربران را در یافتن مطالب مورد نظرشان راهنمایی کند.

دسته ها براساس موضوعات کلی سایت ایجاد می شوند اما برچسب ها نوعی دسته بندی خاص و کوچک تر هستند که به محتوای هر نوشته بستگی دارند.

مثلا در یک سایت ارائه فیلم دسته های مختلفی از فیلم ها با موضوعات اصلی دسته بندی می شوند. مانند درام، اکشن، اجتماعی یا … . اگر بخواهیم این دسته های کلی را خاص تر کنیم هر فیلم را بر اساس نام کارگردان یا بازیگر خاصی برچسب گذاری می کنیم. در این صورت اگر کسی بخواهد تمام فیلم های یک بازیگر یا کارگردان خاص را ببیند از طریق برچسب راحت تر به آنها دسترسی خواهد داشت.

برچسب گذاری باعث می شود دسته های زیادی ایجاد نشود و ارتباط بین مطالب در دسته های مختلف به خوبی صورت گیرد.

 

برچسب گذاری,تولید محتوا,سئو سایت

استفاده صحیح از برچسب چه مزایایی دارد؟

      ۱- سازماندهی محتواها

وقتی به صورت اصولی از برچسب ها استفاده کنیم، سایت خود را به شکل بهتری سازماندهی می کنیم و به مطالب خود نظم می دهیم. وقتی به یک محتوا برچسبی را اضافه می کنید، در واقع آن محتوا به بایگانی های آن برچسب اضافه خواهد شد.

زمانی که کاربر روی آن برچسب کلیک می کند تمام محتواهای مرتبط با آن برچسب را مشاهده خواهد کرد.

      ۲- بالارفتن سرعت ایندکس

مزیت دیگر برچسب گذاری صحیح، ایندکس بهتر سایت توسط موتورهای جستجو است. برچسب ها کمک می کنند تا موتورهای جستجو ارتباط بین محتواها و مطالب موجود در آن برچسب را بهتر درک کنند. به همین دلیل سریع تر آنها را ایندکس کنند.

      ۳- تجربه کاربری بهتر

زمانی که مطالب و محتواهای ما به صورت منظم دسته بندی و طبقه بندی شده باشند، کاربر راحت تر می تواند به همه آنها دسترسی داشته باشد. در نتیجه تجربه خوبی در هنگام حضور در سایت خواهد داشت.

      ۴- بهبود سئوی سایت

هر برچسب یا تگ در اصل صفحه ای است که محتواها یا محصولات سایت را به هم مرتبط می‌کند و آنها را در آنجا نشان می دهد. قطعا موتورهای جستجو نیز در حین بررسی محتوای سایت این صفحه را پیدا می‌کنند و آن را در نتایج جستجوی خود نمایش خواهند داد. در نتیجه از طریق تگ ها ما می توانیم در جستجوی عبارات مشابه نمایش بیشتری داشته باشیم و ورودی بیشتری را به دست آوریم.

جعبه نکته
برچسب یا tag، زمینه ای را برای ما ایجاد می کند تا بتوانیم کلمات کلیدی بیشتری را هدف قرار دهیم.

بلایی که برچسب های غیراصولی بر سر سایت ما می آورند.

در گذشته تصور بر این بود که هر قدر بیشتر از برچسب استفاده کنیم، رتبه بهتری خواهیم داشت. باید بگویم که این تصور هر چند غلط است اما در گذشته تا حدی کارایی داشت. در حال حاضر موتورهای جستجو بسیار هوشمند شده اند و قادرند به راحتی تگ های درست از غلط را تشخیص دهند. برای همین نمی توان با برچسب های زیاد و مختلف و بعضا بی ربط، ورودی زیادی از گوگل گرفت. اگر طرفدار برچسب زدن های زیاد هستید بهتر است بدانید این تگ ها چه بلایی بر سر سایتتان می آورند:

      ۱- پایین آمدن تجربه کاربری

همانطور که استفاده درست از برچسب یا tag مطالب و محتواهای سایت را بهتر در دسترس کاربر قرار می دهد، باید بدانید که به کار بردن تگ های زیاد و نامرتبط باعث می شود صفحه شما شلوغ و به هم ریخته شود و این بی نظمی، کاربر را بیشتر گیج می کند.

زیرا در میان انبوهی از تگ های بی ربط قرار می گیرد که هیچ منطقی برای او ندارند. پس نه تنها به ماندگاری او در سایت کمکی نمی کند که احتمال دارد باعث خروج او از صفحه نیز شود.

      ۲- ایجاد صفحات تکراری (Duplicate Content)

قطعا تا اینجا متوجه شده اید که با ایجاد یک تگ، یک صفحه در سایت شما ایجاد می شود. وقتی برای یک مطلب یا محصول خود تگ های مختلف و مشابه می سازید در واقع چندین صفحه به وجود می آورید که محتوای یکسانی دارند. زمانی که شما برچسبی با عنوان ” کفش طبی زنانه” داشته باشید و همزمان برچسبی با عنوان “کفش زنانه طبی” ایجاد کنید قطعا محتواهای موجود در این دو صفحه یکی هستند. در عمل شما دو صفحه ایجاد می کنید که محتوای کاملا یکسان دارند.

گوگل چندان از این صفحات تکراری خوشش نمی آید و احتمال اینکه شما را جریمه کند و رتبه سایت شما را پایین بیاورد زیاد است.

 

برچسب گذاری,تولید محتوا,سئو سایت

      ۳- ایجاد صفحاتی با موضوع مشابه (Cannibalization)

کنیبالیزیشن زمانی اتفاق می افتد که برای یک عبارت کلیدی هدف چندین صفحه داشته باشید. این صفحات مفهوم یکسانی را به کاربر و گوگل القا می کنند هر چند ممکن است محتوای یکسانی نداشته باشند. مثلا اگر شما مطلبی در مورد “کفش طبی زنانه” نوشته اید و برچسب آن را “کفش طبی زنانه” انتخاب کنید دو صفحه در سایت ایجاد کرده اید که گوگل آنها را با یک موضوع مشابه شناسایی می کند. در نتیجه ارزش آن برچسب و ارزش صفحات سایت را پایین می آورد.

      ۴- ایجاد صفحات بی ارزش(Zombie Pages)

صفحات برچسب از نظر گوگل مهم هستند زیرا حلقه ارتباطی محتواها با هم به شمار می روند. این صفحات شانس زیادی در کسب رتبه دارند اما چنانچه آنها را به درستی انتخاب و جای گذاری نکنید یا عنوان برچسب خیلی کوتاه و عمومی باشد صفحه تولید شده بی ارزش یا در اصطلاح زامبی خواهد بود.

چنانچه صفحات زامبی سایت شما زیاد باشد هم سرعت ایندکس پایین می آید و هم گوگل محتوای سایت شما را بی کیفیت ارزیابی خواهد کرد.

      ۵- کاهش اعتبار محتواهای اصلی

لینک دهی یکی از ابزارهای سئو برای افزایش رتبه و ارزش صفحات است. وقتی از یک صفحه سایت به صفحه دیگری لینک می‌دهیم، در واقع مقداری از اعتبار صفحه اول را به صفحه دوم منتقل می‌کنیم. تگ کردن یا برچسب گذاری را هم می توان نوعی لینک دهی دانست.

زمانی که برچسب هایی برای یک محتوا تعریف می کنید، در واقع صفحاتی ایجاد می‌کنید که تمام آنها در صفحه محتوا لینک شده‌اند. با این کار بخشی از اعتبار صفحه محتوای تان را به صفحات برچسب منتقل می کنید.

حال اگر تعداد زیادی تگ مختلف برای مطلب خود ایجاد کنید، اعتبار این صفحه را تا حد زیادی پخش می کنید. در نتیجه به جای اینکه اعتبار صفحه اصلی را با تمرکز بر موضوعات اصلی بیشتر کنید، صفحات زیادی خواهید داشت که همه اعتبار کمی دارند.

      ۶- رقابت برچسب با صفحات داخل سایت

گاهی برخی افراد همان عنوان صفحه یا کلمه کلیدی صفحه را برچسب قرار می دهند. این کار کاملا اشتباه است زیرا برچسب ها نوعی طبقه بندی محتواهاست و اگر شما یک کلمه کلیدی را به عنوان برچسب انتخاب کنید در واقع صفحه ای دیگر با همان کلمه کلیدی در سایت شما ایجاد خواهد شد که باعث می شود با صفحه اصلی در رقابت قرار گیرد و قدرت و اعتبار صفحه اصلی را بگیرد.

چگونه درست برچسب بزنیم؟

      ۱- برچسب باید کوتاه باشد.

بهترین نوع برچسب ها، آنهایی هستند که کوتاه و حداکثر از سه کلمه تشکیل شده باشند. شما باید بتوانید تمام موضوعاتی که به نوشته مربوط می شوند را در چند کلمه کوتاه بیان کنید.

      ۲- تعداد برچسب ها زیاد نباشد.

هدف استفاده از تگ راهنمایی کاربران برای پیدا کردن محتواهای موردنظرشان است. زیاد بودن این تگ ها باعث سردرگمی کاربر و زیاد شدن بیهوده صفحات سایت خواهد شد.

زیاد بودن صفحات زامبی یا بیهوده باعث می شود ربات های گوگل زمان زیادی را برای کراول کردن آنها صرف کنند و صفحات مهم و اصلی نادیده گرفته شوند. ۲-۵ برچسب در هر محتوا می تواند تعداد کافی و مناسبی برای برچسب گذاری باشد.

      ۳- از برچسب های قبلی استفاده کنید.

یکی از اشتباهات برچسب گذاری استفاده از تگ یکتا است. تگ یکتا تگی است که فقط در یک محتوا استفاده شده. یعنی صفحه ای ایجاد کردیم که تنها یک مطلب در آن وجود دارد. در انتخاب برچسب ها سعی کنید آنها را طوری انتخاب کنید که به چند مقاله دیگر هم مرتبط باشد. برای اینکه بتوانید درست برچسب گذاری کنید  تعدادی تگ از قبل تعیین کنید و در هر محتوا متناسب با موضوع از آنها استفاده کنید.

تگ ها نباید خیلی خاص و محدود باشند مثلا انتخاب نام یک محصول به عنوان تگ در یک سایت فروشگاهی کار درستی نیست زیرا قطعا هیچ محصول دیگری با همان نام نخواهید داشت.

      ۴- برچسب ها را از دسته ها متمایز کنید.

از نام دسته بندی ها به عنوان برچسب استفاده نکنید. دسته بندی ها خود ارزش و اعتباری دارند و هر کدام محتواهای مشخصی را به کاربر نشان می دهند. اگر از آنها به عنوان Tag استفاده کنید صفحات تکراری و مشابه ایجاد می کنید که محتوای یکسان دارند و این کار روی سئوی سایت و جایگاه شما تاثیری منفی خواهد داشت.

      ۵- به ارتباط برچسب با محتوا دقت کنید.

Tag نباید با موضوع محتوای شما بی ارتباط باشد. برای انتخاب برچسب درست، باید از کلمات و عبارات موجود در محتوا استفاده کنید و بین آنها ارتباط موضوعی و معنایی وجود داشته باشد. زیرا وقتی کاربر عبارتی را جستجو می کند به دنبال محتوایی است که با آن عبارت ارتباط مستقیمی داشته باشد.

      ۶- از کلمات کلیدی استفاده نکنید.

به هیچ وجه از کلمات و عبارات کلیدی هدف خود در برچسب ها استفاده نکنید. همانطور که قبلا هم گفته شد این کار باعث ایجاد صفحات مشابه و رقابت صفحات برچسب با صفحات اصلی می شود و ارزش آنها را کم می کند.

      ۷- صفحات برچسب را بهینه سازی کنید.

در سایت های وردپرسی این امکان وجود دارد که شما بتوانید برای دسته بندی ها و تگ های خود توضیحاتی اضافه کنید. زمانی که این کار را انجام دهید صفحات تگ ها هم بهینه سازی می شوند و گوگل مفهوم هر برچسب و محتوای داخل آن را بهتر درک می کند.

 

برچسب گذاری,تولید محتوا,سئو سایت

با برچسب های اشتباهی که زده ایم چه کنیم؟

اگر با نحوه برچسب گذاری به خوبی آشنا شده باشید ممکن است به این  فکر کنید که برچسب های زیادی را در سایت خود اشتباه تعریف کردید و با خود می گویید که حالا با این تگ های بی ربط و یکتا، صفحات مشابه و تکراری چه کنم؟ اما نگران نباشید با اندکی صرف وقت می توانید تمام تگ های خود را مرتب کنید و طبقه بندی سایت خود را از نو بسازید. فقط کافی است چند کار اساسی را انجام دهید:

      ۱- تگ های یکتا را حذف کنید.

در مرحله اول، باید تمام برچسب هایی که فقط یک بار استفاده شده‌اند را حذف کنید. اما دقت داشته باشید که باید صفحات این تگ ها را به محتوای اصلی ریدایرکت کنید و اعتباری که در موتورهای جستجو دارند را به محتوای اصلی منتقل کنید. زیرا این صفحات در گوگل ایندکس شده اند و حذف آنها باعث می شود کاربران در هنگام کلیک روی آنها با ارور ۴۰۴ مواجه شوند و این مساله اعتبار سایت را خدشه دار خواهد کرد.

ممکن است شما هزاران تگ یکتا ایجاد کرده باشید که پاک کردن و منتقل کردن آنها به صورت دستی کار دشواری باشد. در این شرایط می توانید از یک برنامه نویس کمک بگیرید این کار را با کدنویسی یا اضافه کردن یک افزونه در وردپرس انجام دهد.

      ۲- تگ‌های تکراری را یکی کنید.

اگر تگ های تکراری، مشابه و یکسان دارید سعی کنید تا جایی که امکان دارد این تگ ها را با هم ادغام کنید. برای این کار هم باید از ریدایرکت استفاده کنید. یعنی تمام تگ‌های قبلی را به صفحه تگ جدید منتقل کنید.

      ۳- تگ های پربازدید را شناسایی و تقویت کنید.

در هنگام مرتب کردن تگ های خود باید به رتبه هر تگ در موتور جستجوی گوگل و تعداد ورودی آن توجه کنید. بهترین راه برای فهمیدن رتبه هر تگ استفاده از ابزارهای تحلیل مانند گوگل آنالیتیکس است. از این طریق می توانید برچسب های پرطرفدار خود را بشناسید. مواظب باشید این تگ ها را یا حذف نکنید یا به صفحه درستی ریدایرکت کنید. حذف چنین تگ هایی که بازدید زیادی برای سایت ما دارند می‌تواند ضربه‌ای منفی به سئو شما بزند.

دوره آموزش سئو

خب دوستان عزیز و همراهان همیشگی وبین سئو؛ برای شما یک خبر خوب دارم و آن این است که دوره سئو را بصورت آنلاین برای شما آماده کرده ایم. دوره ای فوق العاده جامع و کاربردی که نتیجه سالها کار و تجربه ما در پروژه های مختلف است. شما با تهیه و مصرف دوره جامع آموزش سئو مطمئن باشید تسلط کامل را بر روی تمام مباحث سئو بدست خواهید آورد. در این صورت هم می توانید به عنوان کارشناس سئو با پروژه های مختلف همکاری داشته باشید و یا در صورت داشتن یک کسب و کار مستقل، خود بتوانید آن را جلو ببرید و به فروش بالا برسانید.

دوره سئو آپدیت دوره ای داشته و مباحث جدید با توجه به تغییرات و آپدیت های گوگل به آن اضافه می شوند. همچنین پشتیبانی دائمی و آنلاین نیز دارد هر گاه سوالی برای شما پیش آمد می توانید از مدرس سئو سوال خود را مطرح نمایید.

جمع بندی

برچسب ها در صورتی که به درستی استفاده شوند، می توانند تاثیر زیادی بر بهبود سئوی سایت شما داشته باشند و باعث افزایش رتبه و ترافیک سایت شوند.

سعی کنید روش استفاده درست از تگ ها را که در این مقاله به آنها پرداختیم به خوبی مطالعه کنید و از آن استفاده نمایید.

اگر برخی برچسب های شما اشتباه تعریف شده اند سعی کنید یک بازنگری روی سایت خود داشته باشید و تگ هایی را ایجاد کنید که به طبقه بندی مطالب و محتوای سایت شما کمک کنند و حتما برای حذف برخی از برچسب های یکتا یا تکراری از ریدایرکت استفاده کنید.

حرف دل کاربران (8)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید

  • Mohammadreza
    1 ماه پیش

    سلام خسته نباشین. ممنون بابت مقاله خوبتون. من ابتدای تشکیل سایتم برای هر محصولم ۱۵ تا ۲۰ تگ گذاشتم و الان فهمیدم که خیلی زیاد و بی فایده بودم. میخواستم حالا خیلی کم شون کنم. بهترین راه برای این کار چیه و همچنین سایت من سایت فروش طرح لایه باز ، من مثلا در (کارت ویزیت کافی نت ۱۰ تا برچسب گذاشتم) و این برچسب ها داخل ۵ تا محصول تکرار شده و میخواستم بدونم این تکرار برچسب ها در چند محصول مشکلی پیش میاد؟
    همه این تگ ها در بخش Discovered – currently not indexed در سرچ کنسول سایتم اومد و باید با اینها چی کار کنم ؟ ایندکس کنم یا خیر. ممنون میشم راهنماییم کنین

    برای پاسخ دادن وارد شوید

    • محمد نصیری
      1 ماه پیش

      درود وقت بخیر
      اساسا این نوع صفحات با محتوای کم ایندکس نمیشن و شما به میزان هدفمند بودن موضوع صفحه به کاربر دقت کنید و صفحات اضافی رو در صورتی که صفحه مرتبطی برایش ندارید حذف کنید و مابقی که صفحات مرتبط دارند رو ریدایرکت ۳۰۱ به صفحه مرتبط انجام بدید.

      • Mohammadreza
        1 ماه پیش

        منظور تون از صفحه مرتبط، تگ مرتبط یا صفحه محصول مرتبط ؟

      • محمد نصیری
        1 ماه پیش

        هر صفحه ای که هدفش میتونه این صفحه باشه اگر شما صفحه تگی دارید که می تونید برای پاسخ به کاربر نگه دارید میتونید ازش استفاده کنید.

      • mohammadreza
        1 ماه پیش

        سلام
        من باید ریدایرکت به محصولم انجام بدم یا برچسب مرتبط ؟؟؟؟ چون من سایت فروش طرح لایه باز دارم و مثلا توی دسته بندی املاک ۳۰ تا محصول دارم ؟؟؟
        ممنون میشم پاسخ بدید

      • محمد نصیری
        1 ماه پیش

        ببینید اگر از تگ استفاده می کنید باید هر تگ هدف جستجوی کاربران شما رو پاسخ بده و با دسته بندی هاتون هم از نظر هدف و محتوا تداخل نداشته باشه.
        مثلا دسته بندی تراکت املاک اگر دارید دیگه نمی تونید از تگ تراکت املاک استفاده کنید. باید یک صفحه واحد برای پاسخ به هدف کاربر داشته باشید

  • سعید
    12 ماه پیش

    خیلی عالی بود. دست مریزاد

    • محمد نصیری
      12 ماه پیش

      خواهش میکنم سعید جان