کاهش نرخ پرش(Bounce) 100 درصد کاربردی

کاهش بانس ریت

کاهش بانس ریت رو میخام اینجوری مثال بزنم وقتی وارد فروشگاه خرده فروشی میشی و تو شلف سس ها میخای یکی رو انتخاب کنی ۱۰ سس از یک نوع طعم وجود داره و میخای انتخاب کنی.

تصور کن دقیقا همون اتفاق در صفحه نتایج جستجو هم میفته یه سس رو برمیداری و یه نگاه سریع میندازی و میزاری سرجاش چرا؟!!(خب برند آشنا نیست، بسته بندی کیفیت پایینی داره، رنگ آمیزی دلنشین نیست و… ) خب همین اتفاق برای سایت ها هم میفته که بهش میگن نرخ پرش یا همون بانس ریت که همه مدیران و صاحبان کسب و کارها دوست دارند سایتشون بانس ریت کمی داشته باشه.

bounce rate reduce,کاهش بانس ریت,کاهش نرخ پرش

بنابراین بیشتر شما می دانید که بانس ریت چیست و اما کسانی که نمی دانند دقت کنند که نرخ پرش یک اصطلاح تحلیلی است. بیشتر می توان آن را نرخ عدم تعامل مخاطب با صفحه سایتمان دانست. وقتی بازدید کننده ای از صفحه نتایج جستجو یا وبسایت دیگری، وارد سایتمان می شود و از یک صفحه بازدید می کند و هیچ تعاملی ندارد و صفحه را ترک می کند یک نرخ بالا محسوب می شود.

bounce rate reduce,کاهش بانس ریت,کاهش نرخ پرش

حالا میخام بهتون ثابت کنم که گوگل از بانس ریت استفاده نمی کنه و این مسئله براش یک سیگنال رتبه بندی نیست! با این حال گفته که ما میدونیم که شواهد زیادی وجود داره که برای گوگل میزان تعامل اهمیت داره و یک سیگنال براش محسوب میشه اما به صورت دقیق بهش دسترسی نداریم. بنابراین از طریق همین نرخ پرسی که خودمون ساختیمش میزان تعامل رو می سنجیم. رضایت کاربر از صفحات سایت دقیقا همان مسئله است که می خواهیم اندازه گیری کنیم. تعامل کاربر و میزان همکاری و اقدام های کاربر برای ما بسیار مهم است که می خواهیم نرخی برای اندازه گیری آن داشته باشیم. تجربه های زیادی وجود دارد که ثابت میکنه بهبود نرخ بانس ریت چقدر به سئو سایت کمک کرده است.

تصور نکنید که فقط با کاهش بانس ریت، رتبه بندی سایتتون خیلی وحشتناک تغییر می کنه نه! ولی اثرات مثبتش رو می بینید. بزار اینجوری بگم هرچی کاربر راضی تر، رتبه سایتتون بهتر.

حالا برای اینکه کاملا مشخص شود که هدف اصلی این مطلب چیست باید بگم که کاهش نرخ پرش هدف اصلی ما نیست. نرخ پرش فقط یک عدد است! هدف فقط فقط افزایش مشارکت و رضایت کاربر است.

سرعت صفحه سایت

حالا اگه بخوایم کاربر بشه خوشحال باید چیکار کنیم؟ اول از همه سرعت صفحه که خیلی رو مخ هست رو باید اصلاح کنیم. اولین مسئله که کاهش Bounce Rate رو تضمین میکنه همین بهبود سرعت لود سایته. تجربه من تو صدها سایت نشون داده که باید سایتمون خیلی سریع لود بشه چون هر روزی که جلوتر میریم حوصله کاربرای اینترنتی کم میشه و باید سرعت خیلی خیلی خفنی داشته باشیم. مثلا تصور کن داخل مترو هستی آنتن موبایلتم فوله(😄) میخای یه سایت رو باز کنی واقعا اگه کلیک کنی باز نشه دیگه صبر نمیکنی واقعا!

پس سرعت سایت یک سیگنال اساسی برای رتبه بندی گوگل هست و باید خیلی خیلی بهش توجه کنی.سرعت سایت بخشی از Core Web Vital هاست که در آینده ای نزدیک خیلی خیلی مهم میشه!!

bounce rate reduce,کاهش بانس ریت,کاهش نرخ پرش

افزایش رضایت مشتری

پس سرعت سایت رو دست کم نگیرید این هزاربار!! دومین راه رضایت کاربر؛ چیزی که اینقدر سئوکارها گفتن که دیگه واقعا حال آدم بد میشه و لی خب واقعیته.

مثال وقتی کاربری “انواع هنذفری” را جستجو می کند هدف اصلی آن را نمی دانیم ولی خب می توانیم حدس بزنیم که در وهله اول به دنبال شناخت انواع هنذفری است و در وهله دوم به دنبال مشاهده انواع هنذفری برای خرید آن است. بنابراین هرچه به طور گسترده تر بتوانیم این هدف را در صفحه برآورده کنیم یا به منابع دیگری پیوند دهیم؛ نرخ پرش بهبود پیدا می کند.

تحلیل رقبا در صفحه نتایج جستجو

چطور باید اینکار رو انجام بدیم؟ خب اول عبارت مورد نظر خودمان را جستجو می کنیم و رقبا و محتواهای آنها را بررسی می کنیم. اگر محتوای تولید شده در سایتمان به هیچ عنوان محتواهای آن ده نتیجه را پوشش نمیداد؛ احتمالا محتواها با هدف کاربرتان مطابقت ندارد. پس محتوای خود را باید اصلاح کنید و تمامی نیازها و سوال ها را پاسخ دهید و حتما هم نباید محتوای الکی طولانی بنویسید ولی تا می توانید محتوای غنی و کاربردی بنویسید.

CTA های هوشمندانه!

باید از بازدیدکننده بخواهید تا کاری را انجام دهد! اگه همین خودت که این محتوا رو میخونی زور بالا سرت نباشه هیچ کاری نمیکنی پس باید یجورایی با یه پیشنهاد خیلی حرفه ای و عالی ببرمت به صفحه دیگه ای از سایتم؛ مثلا دکمه ای رو مربوط به آموزش رایگان سئو بزارم و بگم که برو و آموزش های رایگان رو ببین و بخون! خب همین که عبارت کلیدی رو هم داخل دعوت به اقدامم گذاشتم خودش بسیار کار رو هوشمندانه تر میکنه و باعث تحریک بازدیدکننده میشه برای کلیک روی دکمه یا هرچیزی که طراحی شده.

خب سه مطلب اساسی رو گفتم منتظر ادامه این محتوا باشید تا کامل باهم پیش بریم و حتی ویدیویی رو هم براش آماه خواهم کرد. موفق باشید.

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید