۱۳ تکنیک جادویی برای بهبود سئوی داخلی

سئوی داخلی سایت

سئوی داخلی (On Page Seo) به معنای بهینه‌سازی محتوای سایت برای موتورهای جستجوست و به تمام فعالیت هایی اطلاق می شود که در داخل سایت خودتان انجام می دهید تا موتورهای جستجو به راحتی شما را پیدا کنند و محتوای شما را درک کنند و اگر سایت شما از استانداردهای لازم برخوردار بود به عنوان یک سایت مفید رتبه خوبی به شما بدهند.

بدون رعایت اصول سئوی داخلی و آموزش سئو به صورت اصولی، بهترین و جذاب ترین محتواها هم مخاطبی نخواهد داشت. شما باید کاری کنید که مخاطبان بتوانند شما را در موتورهای جستجو پیدا کنند و با مشاهده محتوای شما ترافیک سایت را افزایش دهند.

در این مقاله در مورد سئوی داخلی با شما صحبت خواهم کرد و به شما می گویم که چطور با بهینه سازی محتوای داخل سایت تحول شگفت انگیزی در رتبه سایت خود ایجاد کنید.

 

سئوی داخلی سایت چیست؟

سئو داخلی که به آن  On-Site SEO و On-Page SEO نیز گفته می شود، مجموعه اقداماتی است که برای بهینه سازی محتوای داخلی یک سایت انجام می شود و نتیجه آن افزایش ترافیک سایت و بالا رفتن رتبه در نتایج موتورهای جستجو است.

با استفاده از تکنیک های سئوی داخلی هم موتورهای جستجو می توانند محتوای شما را بهتر درک و تفسیر کنند و هم کاربران تعامل بهتری با محتواهای شما داشته باشند.

در مقابل سئو داخلی، سئو خارجی یا Off-Site SEO وجود دارد که شامل تمام لینک هایی می شود که از خارج سایت به شما ارجاع داده می شود.

 

چرا سئوی داخلی مهم است؟

واقعیت این است که دنیای ما دنیای اینترنت و فضای مجازی است و افراد برای پیدا کردن محتوا یا محصول مورد نیاز خود، در اینترنت به دنبال آن می گردند. طبق آمار بیشتر از ۸۵ درصد افراد نیازمندی های خود را در گوگل جستجو می‌کنند و به سراغ سایت هایی می روند که رتبه بالاتری در صفحه نتایج داشته باشند.

پس برای اینکه در گوگل جایگاه بالاتری داشته باشید و کاربران شما را بهتر ببینند باید به اصول سئوی سایت توجه کنید که هم شامل سئوی داخلی و هم سئوی خارجی است.

اولین قدم برای بهبود سئوی سایت بررسی سئوی داخلی آن است زیرا بدون بهینه سازی داخلی، سئوی خارجی هم نتیجه ای نخواهد داشت.

 

سئو سایت,سئوی خارجی,سئوی داخلی

تکنیک‌های سئوی داخلی سایت

  1. کلمات کلیدی سایت خود را انتخاب کنید.

اولین مرحله برای انجام سئوی درون صفحه تحقیق کلمات کلیدی و انتخاب کلماتی است که بیشترین بازدید را برای سایت شما به وجود می آورند. برای پیدا کردن عبارت های پرجستجو می توانید از ابزارهایی مانند گوگل ترندز یا بخش پیشنهادات گوگل استفاده کنید.

با تحقیق کلمات کلیدی می‌توانید متوجه شوید که کاربران در حیطه فعالیت شما به دنبال چه چیزی هستند؛ چه چیزی برای آنها اهمیت بیشتری دارد و چه کلماتی بیشتر جستجو می شوند.

با این تحقیق به کلماتی خواهید رسید که بیشترین مخاطب را برای شما جذب خواهند کرد و ترافیک سایت شما را بالا می برند.

انتخاب کلمات کلیدی مناسب سنگ بنای سایت شماست و بیشتر فعالیت های سئو حول محور آن شکل خواهد گرفت. پس در انتخاب آنها دقت کنید و در این زمینه از مشاورین سئو راهنمایی بگیرید.

 

  1. محتوای با کیفیت تولید کنید.

پس از اینکه کلمات کلیدی خود را به درستی انتخاب کردید وقت آن رسیده که برای آنها محتوا تولید کنید. اما نکته مهم این است که بتوانید یک محتوای خوب و با کیفیت تولید کنید. زیرا حتی اگر شما در محتوای خود تمام اصول سئو را رعایت کنید و بتوانید برای خود رتبه خوبی دست و پا کنید اما محتوای شما بی ارزش باشد و به عبارتی به درد کاربر نخورد موفقیت چندانی نخواهید داشت.

گوگل کیفیت محتوای شما را از رفتار کاربران خواهد فهمید. وقتی نرخ پرش در سایت شما بالا باشد و کاربران به سرعت سایت شما را می بندند به این معنی است که این محتوا نتوانسته رضایت کاربر را جلب کند یا برای او مفید نبوده پس گوگل هم به شما روی خوش نشان نخواهد داد و رتبه شما را پایین خواهد آورد.

در هنگام تولید محتوا به چگالی کلمات کلیدی دقت کنید. کلمات کلیدی اصلی و LSI باید به اندازه در متن شما وجود داشته باشند. اما در استفاده از آنها زیاده روی هم نکنید. زیرا اگر چگالی آنها از ۱ تا ۳ درصد بیشتر شود گوگل آن صفحه را به عنوان اسپم شناسایی می کند.

همیشه این جمله را به یاد داشته باشید که باید برای مخاطب بنویسید تا گوگل خوشش بیاید و به شما رتبه بدهد

 

  1. URL صفحات سایت را بهینه سازی کنید.

مرحله بعدی که برای گوگل اهمیت زیادی دارد بهینه سازی آدرس صفحات سایت یا url هاست. برای بهینه سازی این آدرس ها باید به موارد زیر توجه کنید:

  • آدرس صفحه باید کوتاه باشد.
  • با محتوای صفحه مرتبط باشد.
  • شامل کلمات کلیدی هدف شما باشد.
  • ترجیحا به زبان انگلیسی باشد. زیرا گوگل درک بیشتری از زبان انگلیسی دارد.

 

  1. به title یا عنوان سئو توجه کنید.

عنوان سئو یا متا تایتل همان عبارتی است که کاربران در نتایج گوگل می‌بینند. برای بهینه کردن این تایتل ها باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • عنوان را طوری بنویسید که از ۶۰ کاراکتر بیشتر نشود تا در گوگل به صورت ناقص نشان داده نشود.
  • از کلمات کلیدی هدف در آن استفاده کنید.
  • عنوان را با عباراتی مانند فوق العاده، شگفت انگیز، بهترین یا استفاده از اعداد جذاب کنید.

 

سئو سایت,سئوی خارجی,سئوی داخلی

  1. توضیحات متا یا Discription را فراموش نکنید.

توضیحات متا چکیده ای از محتوای مطلب است که در زیر عنوان سئو در نتایج گوگل نمایش داده می شود و برای موتورهای جستجو بسیار مهم است زیرا از طریق آن محتوای شما را بهتر درک می کنند.

در هنگام نوشتن این متن به موارد زیر دقت نمایید:

  • اگر توضیحات شما از ۱۶۰ کاراکتر بیشتر شود در نتایج گوگل نمایش داده نمی شود.
  • سعی کنید توضیحات خود را با کلمه کلیدی شروع کنید.

 

  1. زیرعنوان‌ها یا تگ‌های H1تا H6 را به درستی استفاده کنید.

محتوای خوب و با کیفیت محتوایی است که ساختارمند باشد. تیتربندی شده باشد و زیر تیترها با تیترهای اصلی ارتباط داشته باشند تا خواننده در هنگام مطالعه گیج نشود.

برخی سیستم‌های مدیریت محتوا (مثل وردپرس) این تگ‌ها را به صورت خودکار وارد می کنند اما در برخی قالب ها لازم است شما به صورت دستی آنها را به متن اضافه کنید.

این تگ ها گوگل را در درک بهتر محتوای شما کمک می کند پس در آنها هم از کلمات کلیدی خود استفاده کنید.

 

  1. از محتوای تصویری در متن خود استفاده کنید.

استفاده از تصویر، ویدئو، نمودار و … می‌تواند محتوای شما را برای کاربر جذاب تر کند و او را بیشتر در صفحه شما نگه دارد. کاهش نرخ پرش، در بهبود رتبه شما تاثیر بسیاری دارد.

 

  1. تصاویر سایت را بهینه سازی کنید.

هرچند اضافه کردن تصاویر به جذابیت محتوای شما کمک می کند اما در صورتی که این تصاویر بهینه نباشند سرعت سایت شما را پایین می آورند و بر روی سئو تاثیر منفی خواهند داشت. برای بهینه کردن تصاویر نکات زیر را رعایت کنید:

  • عکس ها حتما تگ Alt یا متن جایگزین تصویر داشته باشند تا گوگل موضوع عکس و ارتباط آن با محتوا را بفهمد.
  • در تگ Alt حتما از کلمات کلیدی متن استفاده کنید.
  • حجم عکس ها را استاندارد و از فرمت های مناسب استفاده کنید تا سرعت بارگذاری سایت بالا رود.
  1. از قابلیت لینک‌سازی داخلی و خارجی استفاده کنید.

سعی کنید در هر محتوا به دو یا سه مطلب یا محتوای دیگر سایتتان لینک بدهید. این کار باعث می شود هم اعتبار صفحه جدید بالا برود و هم کاربر با کلیک روی لینک ها به صفحات دیگر سایت هم سر بزند و زمان ماندگاری اش در سایت بیشتر شود. با این کار گوگل شما را سایت مفیدی برای کاربر در نظر می گیرد و رتبه خوبی به شما می دهد.

جعبه نکته
انکرتکست ها هم نوعی متن لینک هستند که استفاده از آنها به سئوی داخلی کمک می کند. فقط دقت داشته باشید که در این متن لینک ها از کلمه کلیدی استفاده کنید. همچنین انکرتکست به صفحه ای که به آن لینک می دهید مرتبط باشد.

 

  1. سرعت سایت را بهینه کنید.

کاربران دیگر حوصله ندارند در سایت هایی که سرعت بارگذاری پایینی دارند وقت بگذرانند. طبق آمار گوگل، زمان ماندن کاربران در صفحه، در سایت‌های سریع در مقایسه با سایت‌های کند  ۷۰% بیشتر است. به همین دلیل سرعت سایت یکی از معیارهای رتـبه‌بندی گوگل است.

برای بهبود سرعت سایت خود از ابز  ار Page Speed ​​Insights Google  استفاده کنید. این ابزار، سایت شما را تجزیه و تحلیل می‌کند و پیشنهاداتی برای بهینه‌سازی آن به شما می دهد.

 

  1. سایت خود را برای موبایل ریسپانسیو کنید.

ریسپانسیو بودن به این معنی است که وقتی سایتی را در دستگاه‌های دیگری مثل موبایل و تبلت باز می‌کنید، ساختار ظاهری آن بهم نریزد.

از آنجا که امروزه کاربران موبایل چندین برابر کاربران کامپیوترها هستند، گوگل به سایت هایی که برای موبایل ریسپانسیو یا واکنش گرا هستند رتبه بهتری می دهد.

 

سئو سایت,سئوی خارجی,سئوی داخلی

 

  1. با کدهای اسکیما نشانه‌گذاری کنید

اسکیما مجموعه‌ای از کدهاست که شما در سایت خود از آنها استفاده می کنید تا به گوگل بفهمانید که این بخش از سایت شما راجع به چه چیزی است. با این کار گوگل بهتر می‌تواند محتوای شما را درک کند و شما را در نتایج مرتبط با کلمه کلیدی جستجو شده قرار دهد.

نشانه‌گذاری اسکیما بخش پیچیده ای از سئوی داخلی سایت است. زیرا این کدها کم نیستند و استفاده از آنها نیاز به تخصص و مهارت دارد. در سایت  schema.org می توانید تمام کدهای اسکیما را ببینید و در صورت لزوم در سایت خود از آنها استفاده کنید.

 

  1. تعامل کاربر در سایت را افزایش دهید.

اگر می خواهید برای سایت خود جایگاه خوبی دست و پا کنید باید بتوانید ماندگاری کاربر در سایت خود را بالا برید و آنان را به مشتریان وفادار خود تبدیل کنید.

البته نگه داشتن کاربر در سایت و برقراری تعامل با آن ها چالش بزرگی است ولی شدنی است. اگر محتوای باکیفیت و تجربه کاربری خوبی برای او ایجاد کنید می توانید او را جذب کنید.

برای تعامل بهتر کاربران بر روی موارد زیر تمرکز کنید:

  • کاربران را به کامنت گذاری تشویق کنید. زیرا گوگل سایت هایی که کامنت های بیشتری در پست های خود دارند را بیشتر دوست دارد.
  • کاربر را به اشتراک گذاری محتوا در شبکه های اجتماعی ترغیب کنید. شبکه های اجتماعی شاید به صورت مستقیم در رتبه سایت تاثیری نداشته باشد، اما مطمئنا موجب افزایش ترافیک سایت می گردد.

 

جمع بندی

سئو و بهینه سازی صفحات سایت کار سخت و پیچیده ای نیست. تکنیک هایی است که در هنگام ایجاد صفحات سایت باید به آنها توجه داشته باشید.

اگر می خواهید به روند رتبه گرفتن سایت خود سرعت دهید در کنار رعایت اصول سئوی داخلی، به سراغ سئوی خارجی هم بروید تا صفحاتتان بهتر برای مخاطبان نمایش داده شود و سریع تر در رقابت گوگل پیروز میدان شوید.

 

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید