چطور با محتوای قدیمی سئوی سایت را بهبود بخشیم؟

بروزرسانی محتوای قدیمی

بروزرسانی محتوای قدیمی یکی از پروسه های مهم بخش مدیریت محتواست که اغلب نادیده گرفته می شود. گاهی چنان درگیر تولید محتوای جدید می شویم که فراموش می کنیم باید از محتواهایی که قبلا تولید کردیم هم نگهداری کنیم.

هرچند تولید محتوا و ارائه مقالات تخصصی و ارزشمند یکی از فاکتورهای اساسی در بازاریابی آنلاین به شمار می رود اما توجه نکردن به محتواهایی که قبلا تولید کردیم باعث می شود که این محتواها ارزش خود را از دست بدهند و سایت ما با افت رتبه مواجه شود. اما چنانچه آپدیت مقالات قدیمی را در برنامه همیشگی مدیریت تولید محتوا قرار دهیم قطعا جایگاه بهتری در نتایج گوگل خواهیم داشت.

چرا بروزرسانی محتوای قدیمی اهمیت دارد؟

  • بالا رفتن رتبه سایت: استفاده از محتواها و مقالات قدیمی می تواند یک استراتژی خوب برای سئوی سایت باشد. محتواهایی که به روز نشوند جایگاه و رتبه سایت را پایین می آورند و باعث می شوند که از رقبای خود عقب بمانید. اما اگر به طور منظم به آنها سربزنیم و آنها را ترمیم و ویرایش کنیم می توانیم در کلمات کلیدی بسیاری رتبه های خوبی کسب کنیم.
  • بهبود عملکرد ربات های گوگل: محتواهای قدیمی که مدتها دست نخورده باقی مانده اند و کم کم ارزش و اعتبار خود را از دست داده اند، عملکرد ربات های گوگل را تحت تاثیر قرار می دهند. زیرا خزنده های گوگل مدت زمان محدودی برای بررسی محتواهای سایت وقت می گذارند و این زمان نباید برای بررسی محتواهای قدیمی، تاریخ گذشته و بی ارزش هدر برود.با حذف یا آپدیت محتوای قدیمی به ربات های گوگل می گوییم که سایت ما محتوایی به روز و تازه دارد و این در رتبه ای که گوگل به ما می دهد بسیار تاثیرگذار است.
  • افزایش اعتبار سایت: محتوای سایت زبان برند شماست. زمانی که همیشه محتواهای خود را به روز نگه دارید ارزش و اعتبار سایت تان در ذهن مخاطب بالا می رود و کاربران به مشتریان پرو پا قرص شما تبدیل خواهند شد.

چگونه محتواهای قدیمی را بروزرسانی کنیم؟

برای آپدیت محتواهای قدیمی باید برنامه و فرآیند منظمی داشته باشید و مراحلی را طی کنید:

مرحله اول: بررسی محتواها و دسته بندی آنها

در مرحله اول باید تمام محتواهای قبلی را بررسی کنیم تا بتوانیم آنها را دسته بندی کنیم. کدام محتواها یا مقالات نیازمند تغییر، کدام نیازمند ترمیم و کدام باید حذف شوند. برای تشخیص اینکه کدام محتوا باید در کدام دسته قرار بگیرد چند فاکتور را باید در نظر بگیریم:

الف- کدام محتواها کامل، مفید و برای مخاطب جذابند و آیا این محتواها پاسخگوی نیاز کاربر هستند یا خیر.

ب- کدام محتواها ارزشمندند. یعنی ترافیک بالایی برای سایت جذب کرده اند یا بک لینک طبیعی داشته اند و یا منجر به خرید کاربر شده اند یا در کلمه کلیدی خاصی اهمیت زیادی برای سایت ما دارند.

ج- کدام محتواها همسو با کسب و کار ما هستند و برای سایت ما ارزش آفرینی دارند. ممکن است شما در کسب و کار خود تغییر جهت بدهید. در این صورت محتواهای قبلی که در راستای اهداف قبلی بوده اند باید کنار گذاشته شوند.

د- کدام محتواها از نظر سئو نیاز به بازنگری دارند. کلمات کلیدی، عنوان، توضیحات متا، URL و بقیه فاکتورهای سئوی محتوا در هر صفحه باید بررسی شود.

ه- کدام محتواها تکراری هستند. ممکن است در حین بررسی محتواها به مقالاتی برخورد کنید که از نظر موضوعی مشابه هستند یا کپی باشند.

جعبه نکته
در بروزرسانی محتواهای سایت نباید زیاده روی کنید زیرا ممکن است نتیجه معکوس بدهد. بهترین سیاست این است که در کنار تولید محتوای جدید ماهی یکبار محتواهای قبلی را نیز آپدیت کنید.

آپدیت محتوا,آپدیت مقالات قدیمی,اهمیت بروزرسانی محتوای قدیمی

مرحله دوم: تعیین استراتژی بروزرسانی محتوا

پس از اینکه محتواهایمان را بررسی کردیم شروع به دسته بندی آنها می کنیم و تصمیم می گیریم که برای هر یک باید چه کاری انجام شود. برای بروزرسانی محتواهایمان پنج استراتژی اصلی می توانیم درنظر بگیریم:

      ۱- بهبود ساختار محتوا

ممکن است برخی مقالات، محتوای خوب و مفیدی داشته باشند اما اشکالات نگارشی و ویرایشی دارند. برای شروع بهتر است این مقالات را به دست یک ویراستار بسپارید تا آنها را ویرایش کند. علاوه بر این یک محتوای خوب باید ساختار منسجمی داشته باشد. تیترها به خوبی چیده شده باشند و از پراکنده گویی اجتناب کند. فن بیان و لحن کلام هم باید به صورتی باشد که بتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند.

      ۲- بهبود سئوی محتوا

برخی محتواها ممکن است از نظر رعایت اصول سئو ضعیف باشند. تمام عناوین، url ها، کلمات کلیدی، توضیحات متا، alt تصاویر و دیگر فاکتورهای سئوی محتوا باید به دقت بررسی شود وپس از آن با لینک دهی داخلی به افزایش رتبه هر صفحه کمک کنیم.

      ۳- بهبود کیفیت محتوا

برای بهبود کیفیت یک محتوا کارهای مختلفی می توانیم انجام دهیم. ممکن است تصمیم بگیریم که اطلاعاتی را به آن اضافه کنیم که برای کاربر مفید است. ممکن است در مقاله خود آماری را منتشر کرده باشیم که قدیمی شده است و نیاز باشد آمار و ارقام آن به روز شود. تحقیقات جدید، تغییر قوانین و یا اضافه شدن قوانین جدید، رویدادهای جدید و موارد مشابه می توانند به شما در اضافه کردن اطلاعات ارزشمند به مقالات قدیمی کمک کنند. به علاوه می توانید با اضافه کردن ویدیو، عکس یا پادکست به مقاله خود آن را غنی تر کنید و بازدید آن را افزایش دهید.

      ۴- باز نشر محتوا

اگر تمام برنامه های گفته شده برای بروز رسانی محتوا را انجام داده اید و محتوای شما از کیفیت و ساختار خوبی برخوردار باشد پس زمان آن رسیده که آن را به شکل بهتری در معرض دید مخاطبانتان قرار دهید. بازنشر محتوا به این معنی است که محتوای به روز شده خود را در شبکه های اجتماعی قرار دهیم و با این کار لینک زیادی را برای سایت خود جذب کنیم.

      ۵- حذف محتوا

عموما توصیه می شود محتواهای قدیمی خود را حذف نکنید زیرا هر صفحه در گوگل جایگاه خاصی دارد که با حذف کردن آن تمام رتبه و امتیاز آن از بین می رود. علاوه بر این حذف یک محتوا باعث می شود ورودی تمام بک لینک هایی که آن محتوا دارد نیز بسته شود. لینک های بسته یا خراب تاثیری منفی روی سایت ما دارند پس در هنگام حذف یک محتوا دقت کنید که لینک های داخلی و خارجی آن را نیز حذف کنید.

حذف محتواهای قدیمی در دو حالت مشکلی برای سایت ایجاد نمی کند:

  • آن صفحه هیچ ترافیکی نداشته باشد و رتبه آن صفر باشد
  • مسیر کسب و کار شما تغییر یافته باشد.

در هر صورت چنانچه محتوای شما ارزش خود را از دست داده باشد یا با تغییراتی که در سیاست کسب و کار خود داشته اید دیگر آن محتوا برای سایت تان کارایی ندارد پس بهتر است آن را حذف کنید. اما به یاد داشته باشید که حجم زیادی از محتوای سایت را به یکباره حذف نکنید.

 

بروزرسانی محتوای قدیمی,آپدیت محتوا,آپدیت مقالات قدیمی

مرحله سوم: ارزیابی و آنالیز

پس از آنکه تغییرات لازم را روی هر محتوا اعمال کردیم باید صبر کنیم تا نتیجه آن را مشاهده کنیم. قطعا هدف ما از تولید و بروزرسانی محتواها بهبود رتبه در نتایج جستجوهاست. رسیدن به این هدف با توجه به سختی کلمات کلیدی و وجود رقبای قدرتمند متفاوت است.

پس صبور باشید و برای کسب رتبه، محتواهای خود را زود به زود دستکاری نکنید. ممکن است چند هفته یا حتی چند ماه زمان لازم باشد تا نتیجه کار خود را ببینید.

برای بررسی دقیق تر نتایج، ابزارهای زیادی وجود دارد که بتوانید آمار بازدید و رتبه هر صفحه را قبل و بعد از انجام تغییرات مشاهده کنید. یکی از این ابزارها گوگل سرچ کنسول است که می توانید با مقایسه محتواهای بروز رسانی شده، میزان رتبه کسب شده در کلمات کلیدی هدف، نرخ CTR، میزان بازدید صفحه و زمان حضور کاربر در آن را بررسی کنید و مثبت یا منفی بودن تغییرات را مشخص کنید.

جعبه نکته
بروزرسانی محتوا باید به صورت مستمر انجام شود. در صورتی که به صورت مقطعی این کار را انجام دهیم درک درستی از تاثیر بروزرسانی ها نخواهیم داشت.

 

جمع بندی

محتواهای قدیمی تاثیر زیادی در بهبود سئوی سایت و افزایش رتبه آن دارند. داشتن برنامه منظم برای بروزرسانی این محتواها می تواند یک استراتژی عالی برای پیشی گرفتن از رقبا باشد. فرایند بروزرسانی را مرحله به مرحله دنبال کنید و از آنالیز نتایج غافل نشوید. زیرا بررسی نتیجه تغییرات به شما دید وسیعی از تاثیر محتوا و نحوه مدیریت آن در کسب و کارتان به شما می دهد.

 

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید