الگوریتم رنک برین و فاکتورهای مهم آن

الگوریتم رنک برین

الگوریتم رنک برین یکی از جدیدترین و جذاب‌ترین الگوریتم‌های گوگل است که نشان دهنده‌ی اوج تکامل بشر در عرصه‌ی دنیای مجازی است. شناخت این الگوریتم به این دلیل اهمیت دارد که سومین عامل اساسی در رتبه‌بندی سایت‌ها در صفحه‌ی نتایج گوگل به شمار می‌رود.

رنک‌برین بر پایه‌ی هوش مصنوعی طراحی شده است و توانایی یادگیری و تشخیص الگوهای جدید را دارد. به این معنا که قادر است بدون کدنویسی‌های طولانی و استفاده از برنامه‌هایی که جزئیات دقیق فنی را به آن ارائه می‌دهد مفاهیم را درک کند و نتیجه‌ای را به کاربر نشان دهد که بیشترین شباهت را به عبارت جستجو شده او دارد. حال باید بگوییم Rankbrain چیست ؟

الگوریتم رنک برین چیست؟

روزانه چندین میلیارد جستجو در گوگل انجام می‌شود. فکر می‌کنید گوگل چطور نتایج را دسته‌بندی و به شما نشان می‌دهد؟

اگر یادتان باشد تا چند سال قبل وقتی عبارتی را جستجو می‌کردید که قبلا کسی جستجو نکرده بود یا گوگل صفحاتی را با آن کلمه کلیدی پیدا نمی‌کرد، با صفحه‌ای بدون نتیجه مواجه می‌شدید. این مشکل نه به خاطر جستجوی شما بلکه به دلیل ضعف الگوریتم‌های جستجو گوگل بود. بسیاری از این عبارت‌هایی که جستجو می‌شدند در واقع مفاهیم جدیدی نبودند، بلکه تنها کلمات و جمله‌بندی متفاوتی داشتند. اما گوگل نمی‌توانست ارتباط معنایی بین آن‌ها را متوجه شود.

نتایج گوگل یک مشکل اساسی دیگر هم داشت و آن این بود که در الگوریتم های قبلی، بیشتر به کلمات، نحوه‌ی نگارش آ‌ن‌ها و میزان قرارگیری آن‌ها در صفحات توجه می‌شد و در واقع تلاش می‌کرد بهترین نتیجه را بر اساس عبارت جستجو شده و کلمات کلیدی صفحه پیدا کند.

نتیجه این فرایند نیز چندان خوشایند نبود زیرا باعث شد مدیران سایت‌ها به جای نوشتن محتوای ارزشمند برای مخاطب، تنها با تکرار یک کلمه در صفحات مختلف سایت تلاش کنند جایگاه بهتری را در نتایج گوگل به دست آورند.

عدم رضایت کاربران از این نتایج و محتواهای کم ارزش، گوگل را برآن داشت تا الگوریتمی را طراحی کند که به جای توجه به کلمات، مفاهیم پشت کلمات و جملات را درک کند. یعنی بتواند منظور کاربر را از عبارت جستجو شده بفهمد و صفحاتی را به او پیشنهاد کند که بهترین پاسخ برای جستجوی او هستند.

آموزش الگوریتم رنک برین,الگوریتم rank brain,الگوریتم رنک برین

رنک برین چگونه عمل می کند؟

حال که فهمیدید رنک برین چه می‌کند وقت آن رسیده که بدانید این کارها را چگونه انجام می‌دهد؟

۱- قدم اول: شناسایی مفاهیم کلیدی

الگوریتم رنک‌ برین در قدم اول به کلماتی که توسط شما جستجو شده‌اند دقت می‌کند و سعی می‌کند معنای آنها را تفسیر کند. این تفسیر تنها به عبارت جستجو شده توسط شما محدود نمی‌شود بلکه علاوه‌بر آن به بررسی منطقه جغرافیایی، برهه‌ی زمانی و حتی علایق شما بر اساس جستجوهایی که قبلا انجام داده‌اید می‌پردازد و بر اساس این عوامل و (به گفته‌ی گوگل) ۲۰۰ فاکتور دیگر، اقدام به رتبه‌بندی نتایج برای شما می‌کند. در نتیجه الگوریتم رنک برین عبارات شما را تفسیر و بر اساس تاریخچه‌ای که از شما دارد نتایج را به شما نشان می‌دهد.

۲- قدم دوم: بررسی رفتار کاربر

عملکرد رنک برین پس از نمایش نتایج تمام نمی‌شود. او همچنان در حال تحلیل و ارزیابی است.

  • اینکه کاربر چه صفحاتی را انتخاب می‌کند؟
  • چه مدت زمانی در آن سایت می‌ماند؟
  • آیا به صفحه جستجو بر می‌گردد یا مطلب را تا انتها می‌خواند؟
  • و …

رنک برین با تحلیل تمام این رفتارهای کاربر متوجه می‌شود که:

  • موضوع صفحه موردنظر چیست؟
  • آیا این صفحه همان چیزی است که کاربر با عبارت مورد جستجو به دنبال آن است؟
  • آیا محتوای صفحه آنقدر خوب هست که کاربر آن را تا انتها بخواند؟
  • این محتوا برای چه جستجویی مناسب است؟
  • کاربر به چه میزان از محتوای صفحه موردنظر رضایت داشت؟
  • و …

۳- قدم سوم: تغییر رتبه بندی بر اساس نتایج

رنک برین بر اساس رفتار کاربر در صفحه نتایج جستجو، تلاش می‌کند تا درک بهتری از مفهوم مورد نظر او داشته باشد و سپس مشخصات کاربر، نتایج نمایش داده شده برای او، زمان حضور کاربر در هر صفحه و میزان رضایت او از محتواها توسط گوگل ذخیره می‌شود.

همین فرآیند برای هزاران کاربر دیگر تکرار می‌شود. رنک برین براساس اطلاعاتی که جمع‌آوری می‌کند شروع به تغییر یا اصلاح رتبه‌ها در نتایج جستجو می‌نماید. به عبارت دیگر رفتار کاربر و رضایت او از محتوای صفحات یکی از عوامل مهم در رتبه‌بندی سایت‌ها از نظر الگوریتم رنک برین است.

الگوریتم سپو رنک برین,جریمه الگوریتم رنک برین,نکات الگوریتم رنک برین

رنک برین بر اساس چه فاکتورهایی سایت ها را رتبه بندی می کند؟

اگر شما هم در فضای مجازی دستی بر آتش دارید حتما می‌دانید که در سال‌های اخیر بهینه‌سازی سایت یا همان سئو بسیار پررنگ‌تر و متفاوت‌تر از قبل شده و دیگر مثل گذشته فقط به استفاده از کلمات کلیدی و لینک سازی و مانند این‌ها محدود نمی‌شود.

حالا اگر شما هم می‌خواهید رضایت رنک برین را به دست آورید و در صفحه نتایج گوگل رتبه‌ی خوبی داشته باشید باید بدانید که این الگوریتم به دو عامل، بیش از همه توجه می‌کند:

۱- ارائه محتوای مناسب و ارزشمند

۲- رضایت کاربر

جعبه سوال
سوال اینجاست که رنک برین این عوامل را بر چه اساسی می‌سنجد؟ واقعیت این است که فاکتورهای زیادی وجود دارد اما چند فاکتور از بقیه مهم‌ترند و نمره‌ی بالاتری دارند، مانند:
  1. زمان ماندگاری کاربر در سایت

مدت زمان حضور کاربر در سایت فاکتور مهمی برای رنک برین است؛ به این معنا که اگر تعداد زیادی از کاربران پس از مدت کوتاهی بعد از ورودشان به یک سایت آن را ببندند، رنک برین نتیجه می‌گیرد که محتوای این سایت بی‌کیفیت است زیرا نتوانسته رضایت کاربر را به دست بیاورد و در نهایت، رتبه آن را پایین می‌آورد.

  1. بازگشت کاربر به صفحه جستجو

تا به حال شده عبارتی را جستجو کنید اما پس از نمایش نتایج و وارد شدن به یکی از سایت‌ها جواب سوال یا نیاز خود را پیدا نکنید و به همین دلیل دوباره به صفحه نتایج برگردید و به دنبال سایت دیگری با همان عبارت کلیدی بگردید؟

رنک برین روی این اتفاق بسیار حساس است، زیرا این مفهوم را برای او دارد که صفحه‌ی موردنظر محتوای کامل، مفید و رضایت بخشی برای کاربر نداشته، به همین دلیل کاربر به سراغ سایت‌های دیگری رفته است. پس تعداد سایت‌هایی که بعد از یک جستجو باز می‌شوند فاکتور مهمی در رضایت یک کاربر به حساب می‌آید.

  1. محتوای کامل و جامع

جعبه مثال
وقتی شما عبارت «خرید موبایل سامسونگ» را جستجو کنید و وارد یک سایتی شوید چه انتظاری دارید؟ قطعا انتظار دارید که سایت مورد نظر به تمام سوالات شما در خصوص انواع مدل‌ها، ویژگی‌ها و قیمت موبایل سامسونگ پاسخ دهد. اما اگر حتی پس از خواندن تمام محتوا باز به صفحه‌ی جستجو برگردید و «قیمت موبایل سامسونگ» را سرچ کنید، برای الگوریتم رنک برین چه تصوری ایجاد می‌شود؟

اینکه محتوای سایت برای کاربر کافی نبوده و نتوانسته به تمامی سوال‌هایش پاسخ دهد. اگر این اتفاق تکرار شود رنک برین قطعا در رتبه بندی آن سایت، تجدیدنظر خواهد کرد.

  1. سرعت سایت

گفتیم که جلب رضایت کاربر از نظر الگوریتم رنک برین بسیار اهمیت دارد اما رضایت کاربر تنها در محتوای خوب خلاصه نمی‌شود. این الگوریتم به فاکتورهای دیگری مانند سرعت بارگذاری سایت، سرعت دانلود، زمان لود کامل صفحات و … توجه می‌کند. طبق آمار، چنانچه زمان باز شدن سایت بیش از ۵ ثانیه شود از نظر کاربر کند بوده و احتمال اینکه سایت را ببندد زیاد است.

 

  1. بک لینک‌های داخلی و خارجی

استفاده از بک لینک‌های داخلی و خارجی یکی از مهم‌ترین اصول در بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. لینک‌های داخلی مناسب، با محتوای باکیفیت باعث می‌شود میزان ماندگاری کاربر در سایت بیشتر شود و این یعنی رضایت کاربر. بک لینک‌های خارجی نیز نوعی تبلیغات برای سایت به شمار می‌روند و هرچه تعداد بک لینک‌ها بیشتر باشد، رتبه‌ی سایت شما در جستجوی گوگل نیز بالاتر می‌رود.

آموزش الگوریتم رنک برین,الگوریتم rank brain,الگوریتم رنک برین

 

برای بهبود سئوی سایت از دید الگوریتم رنک برین چه باید کرد؟

  • تحقیق کلمات کلیدی را به درستی انجام دهید و عبارت‌هایی پیدا کنید که بیشترین سرچ را دارند.
  • از کلمات کلیدی به بهترین صورت در محتوای خود استفاده کنید.
  • محتوایی جامع، روان و کاربر پسند بنویسید.
  • ساختار موضوعی را در سایت خود رعایت کنید و به بهترین شکل محتواها را به هم ربط دهید و لینک سازی داخلی انجام دهید.
  • بخش ارائه‌ نظرات کاربران را به صفحات خود اضافه کنید.
  • از بک لینک‌های خارجی هم استفاده کنید.
  • به روش های مختلف سعی کنید نرخ کلیک را در سایت خود افزایش دهید.
  • از یک مشاور سئو با تجربه در زمینه تدوین و اجرای استراتژی‌ها کمک بگیرید.

 

حرف آخر

در حال‌حاضر الگوریتم رنک برین بر دنیای جستجوی گوگل پادشاهی می‌کند. این الگوریتم با بهره‌گیری از هوش مصنوعی توجه خود را روی بررسی رفتار کاربران و نمایش نتایج جستجو بر اساس معیارهای مورد نظرش مانند زمان حضور کاربر در سایت، نرخ بازگشت کاربر و نرخ کلیک معطوف کرده است. پس برای به دست آوردن بهترین رتبه در صفحه‌ی نتایج گوگل باید محتوایی با ارزش و کاربرپسند تولید کنید.

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید